Skip to main content

61 Fira de Sant Miquel

By 23 setembre, 2015Notícies

Fidel a la seva cita anual, Banc de Recursos estarà present aquesta setmana a la 61 edició de la Fira Agrària de Sant Miquel, que tindrà lloc als Camps Elisis de Lleida del 24 al 27 de setembre. En aquesta ocasió, exhibirem un tractor donat per un pagès lleidatà en el marc de la campanya Cultiva la Solidaritat que s’enviarà a Goundi (Txad). Els visitants podran conèixer de primera mà les experiències dels nostres cooperants tècnics a Bolívia i el Txad i informar-se dels projectes i campanyes que duem a terme tant al Sud com a Catalunya (Pont Solidari i Pont Alimentari).

Cal destacar que, des que vam començar la nostra activitat l’any 1996, hem enviat 28 contenidors d’ajuda a Àfrica i l’Amèrica Llatina, amb 19 tractors, 2 màquines d’obra pública, 14 dipòsits metàl·lics de 1.000 m3 per a projectes de reg, 28 complements agrícoles (remolcs, arades, pales, subsoladors, etc.) i 5 instal·lacions de reg per aspersió o goteig, entre molts altres materials. Aquesta tasca ha estat possible en gran mesura gràcies a la implicació de voluntaris experts en agricultura, formació tècnica, cooperació internacional i relacions comercials, alguns dels quals s’han desplaçat personalment als països on actuem per oferir formació i assessorament a les contraparts i els col·lectius beneficiaris.

Dades de 2014

L’any passat, 158 ONG van rebre material procedent de 68 empreses a través del servei Pont Solidari de Banc de Recursos. Si considerem el volum, es van reutilitzar 114 tones de béns valorades en més de 355.978 €, principalment mobiliari d’oficina i material informàtic, però també equipaments mèdics i sanitaris, electrodomèstics, roba industrial i maquinària agrícola.


Fundació Banc de Recursos

Estand 3009

tractor