Skip to main content

“Amb la pandèmia, la borsa de pobresa quasi s’ha duplicat”

By 12 abril, 2021maig 12th, 2021Perspectiva

Ex-empleat de banca jubilat, Alfons Medina és voluntari de Banc de Recursos Lleida i fins fa poc portava la direcció de la Fundació Jaume Rubió. Des de fa sis anys col·labora també com a voluntari a Càritas Diocesana de Lleida i actualment n’és l’administrador.

P. Col·labora amb Banc de Recursos i ha estat voluntari de moltes altres entitats. D’on surt aquest interès i quina és la seva aportació personal?
R. Des de molt jove he sentit la necessitat d’ajudar els altres.

P. Quina tasca fa com a col·laborador de Banc de Recursos?
Col·laboro amb les feines del despatx i en els assumptes del dia a dia.

P. A finals de març va ser nomenat administrador voluntari de Càritas Diocesana de Lleida. Què comporta aquest càrrec i quins són els seus objectius personals en relació a aquest?
R. Com el nom diu, comporta administrar tots el béns de la institució. Tenir cura de tot i intentar fer la tasca encomanada el millor possible; és un nou repte que assumeixo amb molta il·lusió.

P. La pandèmia de COVID-19 ha agreujat la situació de pobresa que ja patien moltes famílies. Com ho esteu vivint a Càritas? Quines són les principals necessitats i quina creu que serà l’evolució en els propers temps?
R. Des de l’entitat s’està vivint la pandèmia i el confinament amb molta preocupació; la borsa de pobresa quasi s’ha duplicat i aquest gran increment de sol·licituds que tenim comporta que cada dia es necessitin mes de recursos econòmics per fer front a tots el projectes en marxa (Habitatge, Temporers, Persones sense sostre, etc.)
Desgraciadament no puc ser molt optimista, ens esperen temps difícils a curt i mig termini, esperant que a finals d’any la situació torni a la normalitat.

P. Què s’està fent des de Banc de Recursos Lleida per donar un cop de mà? De quina altra manera podem ajudar des de la nostra entitat?
R. Estem fent recollida i donació de material (informàtic, matalassos, roba de la llar, mobles, etc.). Penso que hem de continuar treballant en el que ja s’està fent i conscienciar la ciutadania de Lleida per aconseguir recursos econòmics i personal voluntari.

Alfons Medina Rubiö

Alfons Medina Rubió

Administrador de Càritas Diocesana de Lleida i voluntari de Banc de Recursos Lleida