Skip to main content

“Amb Pont Alimentari hem trobat un aliat perfecte; àgil, eficient i compromès”

By 26 maig, 2022Perspectiva

P. Com es treballa des de Condis la reducció del malbaratament alimentari? I la RSC?
R. Condis integra tots els seus objectius de RSC, contemplant el seu impacte en tota la cadena de subministrament i posant el focus en la societat i el medi ambient. Des d’aquesta premissa, en totes les àrees de la companyia, es porten a terme diferents accions i iniciatives per reduir els gasos d’efecte hivernacle, com per ex. l’aposta per productes i productors locals, l’adhesió al projecte Lean & Green (amb l’objectiu de reduir les nostres emissions de CO2), la lluita contra el canvi climàtic (reducció del consum d’energia, combustible i optimització dels processos logístics) i com no, la lluita contra el malbaratament alimentari. Dins d’aquest últim objectiu, treballem en una doble direcció; la de la prevenció, (amb bones pràctiques per reduir el malbaratament) i el de la redistribució dels excedents (a través d’entitats com la vostra). Cal a dir que l’objectiu de la Companyia és assolir sempre un nivell d’stocks el més ajustat possible a la demanda del punt de venda, és a dir, que tenim fixats un nivell d’stocks tant màxims com mínims per cada referència, per evitar les “faltes”, però també els excedents. A nivell de plataformes treballem amb un software de gestió de magatzems, que garanteix la bona rotació del producte (mitjançant el sistema FEFO = els productes que caduquen primer, són els que primer s’expedeixen) i on tenim fixada la data mínima d’expedició de cada producte per assegurar que tot el que s’enviï al supermercat, tingui la major vida útil possible. Aquest sistema assegura que sigui pràcticament impossible que se’ns caduqui producte al magatzem o, si més no, que tinguem temps de reacció per a poder donar-li la sortida més adient en cada moment, com poden ser: ofertes, promocions o entrega a diferents entitats de recollida d’aliments com pot ser el Banc de Recursos.

P. Quina valoració feu de la col·laboració amb el Pont Alimentari?
R. Portem ja força anys col·laborant amb vosaltres i n’estem molt satisfets. A nosaltres se’ns faria molt complicat poder establir una relació directa amb les entitats d’arreu del territori i no podríem arribar-hi amb la celeritat que es requereix. Amb Pont Alimentari hem trobat un aliat perfecte; àgil, eficient i compromès.

P. Com preveieu que us afecti la llei 3/2020 de reducció del malbaratament alimentari, que veurà aprovat en breu el reglament?
R. En quan a mesures de prevenció i reducció de les pèrdues i el malbaratament alimentari, pensem que no ens afectarà massa i que seguirem treballant com fins ara. Certament preveiem una tasca afegida documental i de registre de dades, que ens obligarà a classificar i quantificar els productes d’una determinada manera.
El capítol que potser està tenint més controvèrsia dins el sector, és el de les pràctiques comercials deslleials, degut a noves relacions que apareixen entre proveïdor-distribuïdor, fins ara poc regulades.

P. Les grans cadenes de supermercats teniu una gran possibilitat d’influir i fer arribar missatges als consumidors. Des de Condis feu algun tipus de campanya per fomentar una alimentació més saludable, responsable o de proximitat?
R. Som conscients que arribem i tenim una influència directa amb el client final, la qual cosa ens ha donat un protagonisme que sovint, no ens agrada massa. Però justament per aquesta responsabilitat de contribuir en positiu en la nostra societat, pensem que és la nostra obligació fer pedagogia i sensibilització en termes de compra responsable, alimentació saludable i productes Km0. Destaquem la campanya “A Condis estimem la Terra” on hem donat a conèixer productes frescos, saludables i de proximitat, els calendaris de temporada, que anem renovant a les nostres seccions de fruita/verdura i peix, per adequar l’assortit segons l’estacionalitat de cada producte i el nostre recent servei de nutricionista online, per als nostres clients de l’APP Condis Family.
Us animem a seguir-nos a les nostres xarxes socials, on trobareu trucs, receptes i altres continguts, que van en aquesta línia (#condislife #condisambtu).

Lourdes Bullich

Lourdes Bullich

Assumptes Públics i Comunicació