Skip to main content

Balanç 2016 del Pont Alimentari

By 20 febrer, 2017maig 11th, 2017Notícies

Durant el passat 2016, que ha estat el primer any sencer durant el qual s’han anat fent les recollides de minves als supermercats, hem recuperat 63.805 kg d’aliments i 1.810 racions de menjar cuinat. Actualment participen en el projecte 20 empreses i 12 entitats socials receptores, i la xifra d’uns i altres va creixent.

Però, més enllà de xifres, el Pont vol crear consciència sobre la necessitat d’evitar el malbaratament i d’evolucionar cap a un sistema de producció i de consum més sostenible i més just.

Per això hem anat fent xarxa, amb administracions, empreses i altres entitats socials, com Andròmines, SOM Fundació, Isil, o Egueiro, amb qui hem començat a col·laborar recentment.

La darrera incorporació ha estat l’empresa Ecoveritas, que s’ha implicat molt en el projecte i obre la possibilitat de conèixer un nou ventall de productes alimentaris saludables i ecològics a les persones amb risc d’exclusió que difícilment hi tindrien accés. Com a Pont Alimentari ens interessa recuperar, en primer lloc, aliments de qualitat per tal de posar èmfasi en una bona nutrició. Disposar d’aquest tipus de productes ens permet promoure una alimentació saludable d’una forma pràctica i no només teòrica.

Finalment, apostem per abordar la qüestió de la pobresa i del malbaratament com a problemas separats, que cal combatre sense barrejar-los. Calen solucions inclusives i empoderadores per reduir la pobresa, i mesures econòmiques i de conscienciació per canviar el model de producción i de consum. Entre tots, esperem contribuir-hi.