Skip to main content

Banc de Recursos celebra el 20è aniversari

By 11 novembre, 2016desembre 16th, 2016Notícies

Ahir, 10 de novembre de 2016, la Fundació Banc de Recursos va celebrar els seus 20 anys acompanyada d’uns 200 col·laboradors, voluntaris i administracions que li han fet costat. L’acte, que va tenir lloc a l’Espai Jove La Fontana, va comptar amb la presència de la Sra. Mireia Solsona i Garriga, alcaldessa de Matadepera, població que ha col·laborat des de fa molts anys amb la tasca de cooperació de Banc de Recursos.

Durant la celebració, que va estar conduïda i amenitzada pel periodista Salvador Alsius, es va presentar un vídeo explicatiu de la tasca de l’entitat i es va agrair la feina dels dos voluntaris més veterans amb la imposició d’un distintiu que reproduïa el logotip de la Fundació. Actualment Banc de Recursos compta amb una cinquantena de voluntaris i voluntàries que fan possible la seva tasca.

El director de l’organització, Jesús Lanao, va destacar la visió pionera de Banc de Recursos fa 20 anys, impulsant la reutilització, i va aplaudir que actualment hi hagi moltes més entitats que es dediquen a la promoure la reducció, reutilització i reciclatge en benefici del medi ambient. També va remarcar l’evolució del Pont Solidari, que ha passat d’enviar al Sud la major part dels materials i equipaments a redistribuir-los entre entitats socials catalanes.

A banda del Pont Solidari -el servei de redistribució de materials en bon estat per tal que siguin reutilitzats- el Banc de Recursos s’ha caracteritzat per la cooperació tècnica, bàsicament al Txad i a Bolívia, la sensibilització envers les empreses per promoure la RSC i, en els darrers anys, el naixement del Pont Alimentari, projecte per reduir el malbaratament d’aliments.

El treball de Banc de Recursos és encara més necessari que fa 20 anys. Fomentar la solidaritat i protegir el medi ambient, reutilitzant els materials i fomentant un consum responsable, és imprescindible per conservar el planeta i és un benefici per a tots. Cap recurs sense aprofitar!