Skip to main content

Banc de Recursos celebra el seu 25è aniversari

By 12 abril, 2021maig 12th, 2021Notícies

Enguany celebrem el 25è aniversari de Banc de Recursos i, tot i que el gruix dels actes tindrà lloc al novembre, ja hem començat a commemorar-ho a les xarxes socials llençant petits missatges per anar escalfant motors.
En el transcurs de 2021, recordarem el naixement de Banc de Recursos com a entitat de reutilització d’equipaments i materials en projectes de cooperació al Sud i l’evolució d’aquesta tasca fins a consolidar-nos com una entitat de reutilització i aprofitament alimentari de referència a Catalunya. Durant aquest temps, destaquen els 172 contenidors enviats a l’Amèrica Llatina i Àfrica (en especial a Bolívia i al Txad) col·laborant amb 47 ONG i gestionant materials amb un valor superior als 22 milions d’euros.

Impactes socials i ambientals

Pel que fa a la nostra activitat actual, hem de fer èmfasi en els serveis Pont Solidari i Pont Alimentari i la seva utilitat per a les entitats socials del nostre país i per al medi ambient. Aquest és, precisament, el sentit dels lemes que acompanyen el logotip del 25è aniversari: “Multiplicant impactes socials” i “Reduint impactes ambientals”.
Quant al logotip, cal remarcar que el disseny ha estat realitzat pel personal de la nostra entitat després d’una pluja d’idees i treballant diverses propostes fins a consensuar la imatge final.

25 anys de voluntariat

En l’any del 25è aniversari, retrem homenatge a l’equip humà que ha impulsat —i impulsa encara— la nostra entitat, amb un record especial per als voluntaris i voluntàries que ens han deixat. Així mateix, donarem veu a les persones que se situen al capdavant de Banc de Recursos i cercarem la complicitat de les entitats col·laboradores i receptores, agraint també el suport econòmic-solidari dels nostres socis i sòcies.
Malgrat els condicionants de la pandèmia de COVID-19, esperem poder celebrar el nostre 25è aniversari com l’ocasió mereix i confiem que aquest esdeveniment sigui una nova injecció de força!