Skip to main content

Campament a Kyabé (Txad) contra la mutilació genital femenina

By 16 octubre, 2018octubre 24th, 2018Notícies

La nostra contrapart a Kyabé (Txad), encapçalada pel pare Manolo Fortuny sj. va organitzar a l’agost una acampada de 10 dies amb 140 noies i “padrines” acompanyants per sensibilitzar-les contra la mutilació genital femenina i contribuir a eradicar aquesta pràctica. L’acampada, que va rebre el nom de Le camp de filles intègres (El camp de les noies íntegres) es va fer per segon any consecutiu al Centre Parroquial de Dingambo i va comptar amb adolescents d’entre 12 i 18 anys procedents de 14 comunitats rurals i també del centre de Kyabé.

Xerrades informatives

Del 2 al 12 d’agost, les joves participants van assistir a xerrades informatives de comadrones i infermeres sobre les conseqüències de la mutilació genital femenina i també van rebre formació d’un treballador de la cambra d’estalvis local sobre la gestió de l’economia domèstica. Així mateix, una activista del front de dones íntegres de Sarh va parlar sobre higiene personal i sobre l’avortament.
L’acampada va ser tot un èxit, com prova el fet que 64 de les noies, que ja havien participat en una edició anterior, van acceptar fer pública la promesa de no sotmetre’s mai a la mutilació genital femenina.