Skip to main content

Contenidor solidari de BdR Lleida per al Txad

By 12 juliol, 2017Notícies

El 7 de juliol, el director de BdR, Sr. Jesús Lanao Clavera va recepcionar tot el material agrícola, sanitari, elèctric, mecànic i esportiu, que s´ha pogut reunir per tal de destinar-lo a l´Escola Agrícola de Tatemoë, de la missió de Kyabé a la República del Txad. El director va destacar el caràcter col·lectiu d’aquesta tramesa: des de les empreses que han cedit els seus materials fins l’equip de voluntaris que ha preparat la càrrrega, passant pels ajuntaments col·laboradors. Aquest contenidor solidari uneix Lleida amb el Txad. L’acte va tenir lloc a les instal·lacions de la Cooperativa del Camp d’Alcarràs, del Grup Fruits de Ponent, que ha col·laborat i cedit generosament l’espai per a la recepció. Durant l’esdeveniment també va parlar el seu president Sr. Sebastià Escarp i Tomàs.

La recepció va comptar amb la presència dels representants dels ajuntaments també col·laboradors de la campanya Cultiva la Solidaritat de BdR com: l’Alcalde d’Alcarràs, Sr. Miquel Serra i Gòdia; Alcalde de la Granadella, Sr. Carlos Gibert Bernaus i l’Alcalde de Sarroca, Sr. Jaume Reves Esteve. També amb la presència, entre d’altres, del Sr Albert Esteve, president del club Lleida Esportiu, per part de les organitzacions privades col·laboradores.

Tot el material reunit va destinat al centre de formació de Tatemoë, d’unes 107 hectàrees. Des de fa 19 anys, diferents famílies de la zona, arriben al centre per viure-hi durant 2 anys i rebre així una formació integral que els ajudi a obtenir unes millors condicions de vida de les seves comunitats gràcies a la formació en agricultura, fusteria, ramaderia, gestió, sanitat, higiene, alfabetització, idiomes, transformació de productes, costura a màquina, brodat, educació cívica, drets i deures del ciutadà, jardineria i organització-lideratge.

La càrrega del contenidor de 40 HC es va realitzar l’endemà. BdR dona suport des de fa 4 anys a projectes agrícoles al Sud del Txad i durant el 2017 la delegació de BdR Lleida ha dedicat molts esforços per aconseguir omplir i enviar el contenidor cap a Kyabé, República del Txad.