Skip to main content

Donació de 16 llits hospitalaris a Lleida

By 2 desembre, 2021Notícies

Banc de Recursos Lleida va repartir dimarts 30 de novembre 16 llits hospitalaris donats per l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova. Les entitats socials receptores van ser el centre assistencial de Sant Joan de Déu Terres de Lleida a Almacelles (12) i l’associació La Torxa (4).

Es tracta de llits articulats i amb elevador, d’uns 100 kg de pes cadascun. L’any passat van servir per descongestionar l’hospital durant la temporada de fruita a Lleida.

Amb la reutilització d’aquest equipament, s’evita l’emissió a l’atmosfera de 1.825,44 kg de CO2, l’equivalent a  a retirar 317 cotxes de la circulació durant un dia.

Les entitats receptores

El centre assistencial de Sant Joan de Déu a Almacelles atén persones amb discapacitat intel·lectual. Ofereix serveis diürns d’orientació, inserció i teràpia ocupacional; serveis residencials i unitats d’hospitalització especialitzada.

Pel que fa a la Torxa, és una entitat que promociona el treball, l’associacionisme, el suport a les famílies i la integració social de les persones amb discapacitat psíquica. Té la seu al Complex La Caparrella de Lleida i gestiona un centre especial de treball, un centre ocupacional i una llar-residència.