Skip to main content

Donació de mobiliari de Vicepresidència

By 1 setembre, 2020novembre 30th, 2020Notícies

El servei Pont Solidari de Banc de Recursos va derivar al juliol a 9 entitats socials mobiliari d’oficina donat per la Secretaria General d’Economia i Coneixement i el Departament de Vicepresidència de la Generalitat de Catalunya. En concret, es van recollir 100 armaris, 43 taules, 20 cadires, 17 bucs, 8 penjadors de roba i 4 prestatgeries. Les receptores van ser Actua SCCL, Actua Vallés, Asociación Reto a la Esperanza de Barcelona, Associació Prohabitatge, Casal de Barri La Pau, Fundació Aspros, Fundació Roure, Sant Joan de Déu Serveis Socials, i Servei d’atenció i Acollida REFEM de Lleida.

L’operació va començar arrel de l’avís d’una ciutadana, gràcies a la qual Banc de Recursos va contactar amb la persona responsable del Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE) que tenia l’encàrrec de donar sortida al mobiliari. A partir d’aquí, la gestió conjunta del Pont Solidari i el CIRE va possibilitar l’aprofitament d’un gran lot de mobiliari que d’una altra manera hauria acabat a la deixalleria.

Un retrocés inadmissible

L’esclat de la pandèmia de COVID-19 i la crisi sanitària han fet que molts enfocs vers la reducció de residus i la reutilització s’hagin desviat prioritzant altres interessos. En aquest sentit, des de Banc de Recursos volem alertar del perill que suposa per al medi ambient aquest retrocés i de les conseqüències que pot tenir a llarg termini. No hem de renunciar a les fites aconseguides, i menys encara en un període en que els col·lectius necessitats de recursos van en augment. Així doncs, fem una crida a la responsabilitat social de totes les empreses i institucions, recordant-los que la deixalleria ha de ser sempre l’última opció!