Skip to main content

Donació de mobiliari del Mobile World Congress

By 19 juliol, 2018juliol 25th, 2018Notícies

El servei Pont Solidari de Banc de Recursos va repartir ahir a 11 entitats socials mobiliari procedent del projecte Donation Room del Mobile World Congress que va tenir lloc del 26 de febrer a l’1 de març de 2018. El lot de BdR estava integrat per 100 tamborets, 56 cadires, 12 taules, 4 charge box, 3 mostradors, 3 catifes de cautxú, 2 taquilles, 2 làmpades, 1 nevera i diverses prestatgeries, armaris baixos i lleixes. L’operació de recollida va estar coordinada per la responsable del Pont Solidari i dos voluntaris de BdR i es va dur a terme de 9:00 a 13:00 hores en una nau de Fundació Formació i Treball, entitat encarregada de transportar des de la fira els elements donats i emmagatzemar-los fins a la seva distribució. Els receptors van ser Actua Vallès, Associació Apropa’t, Associació DAE, Fundació Bayt al-Thaqafa, Fundació Marianao, Fundació Privada Autisme GURU, Fundació Roca i Pi, Fundació Salut Alta, Fundación Juan Ciudad, l’esplai La Fàbrica de Terrassa i el Parc Sanitari Sant Joan de Déu.

Reduir la petjada de carboni

Aquest és el segon any que Banc de Recursos rep i distribueix elements de mobiliari del MWC. Impulsat per GSMA amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona i l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat, el projecte MWC Donation Room té com a objectiu reduir la petjada de carboni del congrés de telefonia mòbil apostant per la reutilització i el reciclatge de materials i equipaments mitjançant la donació d’aquests a entitats socials.

En l’edició de 2017, GSMA va donar més de 13,2 tones de mobiliari i 19,3 tones de materials de construcció a un total de 20 entitats, entre les quals Banc de Recursos. La logística de l’operació, que va anar a càrrec també de Fundació Formació i Treball, va ocupar durant 12 dies a 14 persones en situació de vulnerabilitat.