Skip to main content

Dues dècades de Banc de Recursos

By 12 abril, 2016Notícies

20_BDREnguany celebrem el nostre vintè aniversari i volem compartir la joia d’aquesta fita amb vosaltres. En aquest any tan ple de significat, acompanyem el logotip corporatiu amb un joc de números que remarca l’esdeveniment.

Banc de Recursos es va constituir com a associació a Barcelona l’any 1996 i esdevingué fundació el 2001. La seva primera activitat i raó de ser original, la tramesa al Sud d’equipaments i materials donats per empreses del Nord, ha anat evolucionant amb el pas del temps per adaptar-se a una societat canviant. Així, actualment els nostres esforços se centren a pal·liar els efectes de la crisi econòmica al nostre país mitjançant el Pont Solidari (aprofitament de recursos materials) i el Pont Alimentari (redistribució de menjar
cuinat i aliments frescos excedents de restaurants, càterings i supermercats).
Al Sud, continuem treballant en projectes relacionats amb la formació tècnica a l’Escola Matadepera de Santa Cruz de la Sierra (Bolívia) i el desenvolupament agrícola i energètic (suport als projectes de Misión y Desarrollo para Goundi al Txad). Per últim, Banc de Recursos duu a terme campanyes de sensibilització periòdiques en escoles i entre els pagesos lleidatans a fi de conscienciar sobre la importància del no-malbaratament i fomentar la donació d’equipaments i materials.

20 anys en xifres

160 contenidors d’ajuda amb materials valorats en més de 22 milions d’euros
20 països receptors
32 projectes de cooperació tècnica i desenvolupament executats
17 voluntaris cooperants desplaçats
Més de 200 entitats receptores del Pont Solidari
1.000 kg d’aliments frescos i 2.096 racions de menjar cuinat distribuïts pel Pont Alimentari