Skip to main content

“El sistema de Banc de Recursos és pràctic i àgil i ens permet rendibilitzar els nostres recursos”

By 20 octubre, 2022novembre 7th, 2022Perspectiva

P. Breument, a què es dedica la Fundació Viver de Bell-lloc?
R. Viver de Bell-lloc promou el creixement personal i la inclusió social i laboral de persones en risc d’exclusió, especialment aquelles amb discapacitat intel·lectual o trastorn de salut mental sever, desenvolupant i participant en projectes empresarials i socials sostenibles. La nostra visió és una societat inclusiva on totes les persones tenen les mateixes oportunitats.

P. Quant temps fa que sou receptors del Pont Solidari? Quins materials soleu demanar i com els reutilitzeu?
R. Des del 2020. Majoritàriament hem reutilitzat mobiliari d’oficines que ens ha permès equipar i millorar les instal·lacions. Les aules de formació i els departaments d’oficines han estat els principals destinataris.

P. Com valoreu el nostre servei?
R. El sistema de Banc de Recursos (des de la rebuda de l’”oferta” via mail fins al “lliurament” de la donació) és un sistema pràctic i àgil. L’organització professional per part de Banc de Recursos facilita tot el procés de recollida i transport. Això ens permet també rendibilitzar els nostres propis recursos que sovint són limitats quant a logística i transport.

P. Practiqueu l’economia circular a la Fundació? Expliqueu-nos alguna experiència recent o destacada.
R. En el mateix àmbit de mobiliari o material informàtic sempre es reutilitza per diferents àmbits si ja no és rendible per oficines. Així doncs, pot passar d’oficines a la llar residència (Servei d’habitatge de l’entitat) per exemple.

També, materials de protecció de productes industrials els reutilitzem per treballs manuals que posteriorment poden tenir utilitat interna o bé de venda en fires solidàries.

Recentment, hem utilitzat oueres (que per qüestions sanitàries no es poden reutilitzar) per fer activitats de sensibilització amb infants, fent figures decoratives o d’emmagatzematge de petits utensilis.

P. Quin paper creieu que tenen o han de tenir les entitats socials en relació a l’economia circular i la reutilització?
R. Totes sumem. Es tracta de ser coherents i corresponsables com a persones, com a entitats, com a empreses, com a administracions, etc. Fer possible un món millor i més respectuós és cosa de totes. No és una opció, és l’únic camí que té futur, així que Endavant!

Chantal Gutierrez

Responsable de Comunicació i Captació de Fons