Skip to main content

Iniciativa d’aprofitament alimentari al Masnou

By 5 abril, 2023Notícies

Una vintena de supermercats i fruiteries del Masnou col·laboren des de la setmana passada amb el Pont Alimentari de Banc de Recursos i Rezero gràcies a una iniciativa impulsada per Maresme Circular i l’ajuntament d’aquest municipi. De manera regular o puntual, els establiments participants donaran els excedents que generin al Centre de Distribució d’Aliments La Sitja, que s’encarregarà de repartir-los a persones i famílies en situació de pobresa o risc d’exclusió social.

Pel que fa a La Sitja, cal destacar que es va posar en marxa l’any 2017 per unificar els tres bancs d’aliments existents a la vila i optimitzar recursos. Està gestionat per l’Ajuntament del Masnou juntament amb Càritas, Creu Roja i Fundació Temps i Compromís.

La iniciativa d’aprofitament alimentari al Masnou forma part de les actuacions que Maresme Circular està duent a terme amb Rezero per evitar el malbaratament a la comarca i s’emmarca dins del Pla de Prevenció de Residus del Maresme, que té com a objectiu reduir un 26,4% la generació de residus de cara el 2027, respecte l’any 2010.