Skip to main content

Material de reg per a l’Associació Senegalesa de Lleida

By 26 juliol, 2021Notícies

Banc de Recursos Lleida va donar el dia 23 de juliol material de reg a l’Associació Senegalesa de la ciutat per a un projecte d’horts comunitaris. En concret, vam fer lliurament de 600 metres de manguera amb goter incorporat, 60 metres de canonada de PE DE 32 mm, 60 preses de 32 mm a canonada de goteig de 16 mm i material complementari de connexió per a tres parcel·les de 100 m2 cada una. L’objectiu del Projecte Yakaar (Cultivant esperança), és proporcionar un punt d’encontre a persones que es troben en situació d’especial vulnerabilitat, irregular o bé sense feina i que resideixen al Centre Històric de Lleida. A més, gràcies als horts, els usuaris poden produir pel seu autoconsum i mantenir la tradició del seu país d’origen. 

Suport de l’Ajuntament de Lleida

Les parcel·les, ubicades a Rufea, han estat cedides per l’Ajuntament, que dóna suport així a aquest projecte sorgit del treball conjunt de la comissió permanent del Consell de Zona 01 (Mercat del Pla i entorn) i liderat per l’Associació Senegalesa de Lleida. La iniciativa es troba ara mateix en fase d’equipament i dotació d’eines, entre les quals la instal·lació del sistema d’irrigació.

Gràcies a la seva àmplia experiència en la cooperació al desenvolupament agrícola i als seus contactes empresarials, Banc de Recursos Lleida ha pogut aconseguir per al projecte donacions d‘AZUD i Irriga Water Solutions. L’acte de lliurament del material va comptar amb la presència de la regidora de Recursos Municipals i Salut i Presidenta del Consell de Zona 01, Montse Pifarré; i de personal d’Irriga, que va fer una demostració del muntatge de les vàlvules. En representació de la nostra entitat, va assistir-hi el voluntari i enginyer agrònom Sergio Mothe. Cal destacar que la nostra entitat ja fa un temps que col·labora amb l’Associació Senegalesa assessorant-la en el desenvolupament de projectes agrícoles. 

Sobre els donants

AZUD és una companyia global que té més de 30 anys d’experiència i està especialitzada en reg per goteig subterrani. Amb seu central a Alacant i filials a l’Índia, Mèxic, Brasil, Xina i Singapur, actualment és present en més de 100 països i compta amb equip de més de 500 professionals. Pel que fa a Irriga Water Solutions, és una empresa lleidatana que centra la seva activitat en la venda de material i instal·lació de reg, obres hidràuliques, impermeabilització de basses i subministraments industrials, oferint “solucions totals” als seus clients.