Skip to main content

Ordinadors portàtils per estudiar online a Ucraïna

By 10 octubre, 2023Notícies

La Fundació CyO lliura 17 ordinadors portàtils per estudiar online a Ucraïna donats per eDreams mitjançant el Pont Solidari. 

Fundació CyO va lliurar a mitjans de setembre a famílies de Mukàtxevo (Ucraïna occidental) 17 portàtils donats per eDreams mitjançant el Pont Solidari. Els ordinadors serviran perquè infants i adolescents puguin estudiar online i no perdre anys d’escolarització malgrat la guerra que pateix el país des de febrer de 2022.

Gabriel Torrent, col·laborador de Fundació CyO, que va viatjar a Ucraïna i va fer entrega personalment dels equips, dóna el següent testimoni:

Hi ha moltes famílies desemparades que no tenen cap tipus d’ingressos, que demanen almoina pels carrers i que tenen molts fills. Aquests infants no es poden escolaritzar i no tenen mitjans per estudiar online, que és l’única opció educativa actualment. L’ordinador els ha facilitat això. En comparteixen un per cada família o per dues o tres famílies. Han estat molt i molt útils”.

Beneficis ambientals

A banda de l’impacte social d’aquesta acció, cal esmentar també el mediambiental, ja que la reutilització dels 17 portàtils ha evitat l’emissió a l’atmosfera de 3.240 kg de CO2 (l’equivalent a retirar 568 cotxes de la circulació durant un dia) i el consum de 112.446 litres d’aigua (561 dutxes de 10 minuts).