Skip to main content

Premi ex aequo amb l’Hospital Clínic

By 20 desembre, 2018Notícies

La Fundació Unió Catalana d’Hospitals ens va atorgar la setmana passada un premi ex aequo amb l’Hospital Clínic de Barcelona per la col·laboració en la reutilització de recursos materials a través del Pont Solidari. L’acte de lliurament va tenir lloc en el marc dels IX Premis La Unió a la  dins la IX Jornada Associativa organitzada per la Fundació el dia 13 de desembre a Barcelona. Concretament, BdR i l’Hospital Clínic de Barcelona han estat reconeguts en la categoria d’acció de compromís social d’aquests guardons. La col·laboració entre ambdues entitats es remunta als anys 2011-2012, coincidint amb l’inici del servei Pont Solidari.

Una col·laboració beneficiosa

Entre 2011 i 2017, el treball conjunt entre HCB i BdR ha suposat tres beneficis principals:

  • Mediambiental: S’ha minimitzat l’impacte mediambiental per la producció de nous equips i la no destrucció de vells. En aquest període s’ha reciclat un volum de 592,593 m3 de materials, evitant l’emissió a l’atmosfera de 11.515 Kg de CO2.
  • Social: S’han derivat materials a 61 entitats socials que atenen diferents col·lectius desfavorits del nostre entorn (discapacitats, malats, gent gran, immigrants, diverses dependències, inserció sociolaboral, sense sostre, cooperació internacional, etc.)
  • Econòmic: L’Hospital Clínic de Barcelona ha estalviat 8.798,48 € en costos de gestió de residus.