Skip to main content

Resultats del Pont Alimentari l’any 2022

By 11 abril, 2023Notícies

El servei Pont Alimentari de Banc de Recursos i Rezero va possibilitar l’any passat l’aprofitament de 988.295 kg d’aliments, xifra que suposa un increment del 43% respecte a l’exercici anterior. Pel que fa a racions de menjar cuinat, se’n van repartir 16.928, un 36% més que en 2021. El nombre d’establiments donants va passar de 117 a 138, amb un augment del 18%, i les entitats receptores van ser 62, amb un increment del 17%. L’activitat d’aprofitament alimentari va evitar l’emissió a l’atmosfera de 476 Tn de CO2eq, un 35% més que l’any anterior.

Les empreses donants l’any 2022 van ser Abac Serveis, Arcasa, Bofrost, Bonpreu, Clece, Condis, Consum, Mullor, Serunion, Soluciali, Soria Natural i Veritas, amb donacions i receptors a Barcelona i l’àrea metropolitana i també a les comarques de l’Alt Camp, el Bages, el Baix Camp, el Baix Empordà, el Baix Llobregat, la Cerdanya, el Garraf, el Gironès, el Maresme, Osona, el Segrià, el Tarragonès, el Valles Occidental i el Vallès Oriental.

Com a principals fites de l’any passat, destaquen les incorporacions de Mullor i CondisLine al circuit del Pont Alimentari i la signatura de convenis de col·laboració amb els hospitals de Bellvitge i de Viladecans.

Sobre el Pont Alimentari

El Pont Alimentari és un servei creat per Banc de Recursos i Rezero l’any 2015 a fi de reduir el malbaratament en el sector de la distribució d’aliments al detall, el càtering i la restauració, derivant aquests excedents a entitats socials que atenen col·lectius en situació de vulnerabilitat.