Skip to main content

Suport tècnic a l’Escola Agrícola de Tatemoë (Txad)

By 2 agost, 2019agost 6th, 2019Projectes

Ubicada a 7,5 km de la prefectura de Kyabé, l’Escola Agrícola de Tatemoë és propietat de la Parròquia de Kyabé i té una extensió de 107 hectàrees. Compta amb 14 habitatges, una capella, dues sales per a la formació d’adults i nens (dos cursos de Primària), un taller per a material, un magatzem, un taller de fusteria, un estable per a bous i dos pous.

Des de fa 19 anys, el centre acull famílies de diverses regions del departament del Lac Iro que s’hi traslladen a viure per rebre formació durant dos anys. Els coneixements teòrics i pràctics impartits comprenen, entre d’altres, les següents àrees: agricultura, fusteria, ramaderia, jardineria, gestió, sanitat, higiene, francès, alfabetització, transformació de productes, confecció a màquina, brodat, educació cívica, drets i deures de la ciutadania, animació camperola, etc.

Finalitzat el període formatiu de dos anys, les famílies retornen a les seves poblacions originàries i implementen els coneixements adquirits, esdevenint en la majoria dels casos líders de la comunitat.

Suport de Banc de Recursos

La participació de Banc de Recursos en aquest projecte va començar l’any 2016 i consisteix a proporcionar suport tècnic pel que fa a la instal·lació i posada en marxa de bombes d’aigua, panells solars, il·luminació i maneig de maquinària agrícola. L’objectiu és millorar les condicions d’aprenentatge de les famílies a l’Escola per millorar també les condicions de vida a les seves comunitats d’origen un cop completada la formació.

BENEFICIARIS DIRECTES

Famílies que segueixen l’itinerari formatiu a l’Escola

BENEFICIARIS INDIRECTES

Comunitats i sectors rurals d’origen (en completar la formació al centre, les famílies retornen a les seves comunitats d’origen i socialitzen el que han après)