Skip to main content

Taula rodona d’Aigües de Barcelona sobre residus invisibles

By 27 novembre, 2020Notícies

La directora de Banc de Recursos, Rosaura Serentill, ha participat aquest matí en una taula rodona sobre residus invisibles organitzada pel Comitè de Prevenció de Residus d’Aigües de Barcelona en el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus. L’acte, una sessió interna virtual, ha comptat amb una trentena d’assistents i ha tingut lloc de 9:00 a 10:00 hores.

Després de la benvinguda i de la projecció d’un vídeo de 3 minuts de durada, s’ha donat pas al debat a partir de les preguntes formulades tant a la nostra directora com a Eusebio Ponce, tècnic de Sistemes de Gestió a l’estació de tractament d’aigua potable (ETAP) de Sant Joan Despí.

El pes dels residus invisibles

Rosaura Serentill ha presentat la tasca de Banc de Recursos i ha parlat del pes dels residus invisibles, és a dir, els que es generen durant el procés de fabricació dels productes. Per últim, ha explicat la seva visió sobre el futur de la gestió i la minimització dels residus, que passa per una transformació ecosocial i feminista que ens avanci cap a la societat residu zero. Aquest escenari contempla també un consum conscient per part dels ciutadans i les activitats econòmiques, reutilitzant al màxim els recursos i desenvolupant els principis de l’economia circular.