Skip to main content

Tot a punt per engegar el Pont Alimentari

By 15 maig, 2015Notícies

Els equips de Banc de Recursos i la Fundació Catalana per a la Prevenció de Residus i el Consum Responsable (FPRC) estan ultimant aquests dies els preparatius per a la posada en marxa del Pont Alimentari, prevista per la primera setmana de juny.

Es tracta d’un projecte conjunt d’ambdues entitats que està finançat pel Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i que té una durada inicial de 9 mesos. En aquest temps, es vol crear una xarxa d’interacció que posi en contacte empreses donants d’aliments (distribució al detall, càtering i restauració) i entitats receptores de suport a col·lectius vulnerables de Barcelona per reduir el malbaratament i lluitar contra la fam. Si la prova pilot és viable, s’ampliarà l’abast temporal i geogràfic del Pont Alimentari. De moment, 5 empreses i 6 entitats ja s’han adherit al projecte, que compta amb el patrocini de Valira.

A banda de combatre la pobresa aprofitant els excedents alimentaris dels sectors esmentats, el Pont ofereix a les empreses un servei de diagnosi del malbaratament i una proposta de bones pràctiques. Finalment, es duran a terme accions de sensibilització adreçades al conjunt de la ciutadania.

Us convidem a seguir aquesta iniciativa visitant el web www.pontalimentari.org.

logo