Skip to main content

Viatge de cooperació tècnica al Txad

By 5 desembre, 2017gener 24th, 2018Notícies

Tres voluntaris de Banc de Recursos Lleida (Josep Maria Veà, Josep Maria Arbonés i Miquel Àngel Grífol) van viatjar el dia 26 de novembre al Txad per desenvolupar el projecte de l’Escola Agrícola de Tatemoë a Kyabe, al sud del país. La tasca dels cooperants va consistir a posar en funcionament el material enviat enguany per BdR en el contenidor que es va carregar el 8 de juliol a la Cooperativa del Camp d’Alcarràs i que va arribar a destinació el 25 de setembre. A més, durant la seva estada, que va finalitzar el 14 de desembre, els tres lleidatans es van encarregar de formar les famílies de Tatemoë quant a la utilització de la maquinària i l’equipament agrícola.

Amb 107 hectàrees de terreny i integrada en la missió catòlica de Kyabé, l’Escola Agrícola de Tatemoë acull des de fa dues dècades famílies de la zona que es traslladen al centre per viure-hi durant dos anys i rebre una formació integral que els ajudi a millorar les condicions de vida de les seves comunitats. Els coneixements que reben comprenen agricultura, fusteria, ramaderia, gestió, sanitat, higiene, alfabetització, idiomes, transformació de productes, costura a màquina, brodat, educació cívica, drets i deures del ciutadà, jardineria i organització-lideratge.

Per una altra banda, tres metges voluntaris van desplaçar-se al Txad el mateix dia que l’equip lleidatà per donar continuïtat a les tasques que el Dr. Mario Ubach realitzava amb Misión y Desarrollo para Goundi y ara com a voluntari de Banc de Recursos. L’estada d’aquest segon grup de professionals va finalitzar el dia 7 de desembre.