Skip to main content

Visita als projectes de Bolívia

By 16 octubre, 2018Notícies

El president de Fundació Banc de Recursos, Jesús Lanao, va viatjar aquest estiu a Bolívia per visitar les contraparts històriques de la nostra entitat i fer seguiment in situ dels projectes actuals. L’estada va durar un mes (del 17 de juliol al 14 d’agost) i va cobrir els departaments de La Paz, Santa Cruz i Cochabamba.

Projecte inclusiu a Santa Cruz

A Santa Cruz, Jesús Lanao va visitar cinc centres educatius de la xarxa Fe y Alegría on es duu a terme el Projecte d’Inclusió escolar de nens/nenes, adolescents i joves que finança parcialment l’Ajun-tament de Matadepera. A més, també va visitar tres empreses on treballen cinc nois en el marc d’aquesta mateixa iniciativa. El projecte consisteix a facilitar la integració d’infants i joves amb dificul-tats d’aprenentatge en escoles i empreses ordinàries, superant la marginació que suposava anys enrere el fet de patir una discapacitat física o intel·lectual.

Visites a Cochabamba

A Cochabamba, les contraparts CIPCA i CEDESCO també van rebre el president de BdR. CIPCA va confirmar el bon funcionament i utilitat dels 18 dipòsits metàl·lics d’aigua (atajados) que vam enviar fa alguns anys. Per la seva banda, CEDESCO va exposar les dificultats que han patit arrel dels esllavissaments de fa 6 mesos. La visita va servir per signar el nou Conveni amb la Paeria i preparar la visita de Jesús Gutiérrez, secretari de l’ajuntament lleidatà.