Skip to main content

6a edició del congrés Waste in Progress

By 23 abril, 2024Notícies

Banc de Recursos va participar la setmana passada en la 6a edició del congrés Waste in Progress, que va tenir lloc al Palau de Fires de Girona els dies 16, 17 i 18. Es tracta d’un esdeveniment de referència a nivell estatal en matèria de gestió de residus municipals que enguany va posar el focus en les polítiques de prevenció per a la descarbonització.

La primera jornada, dedicada a la reutilització i la preparació per la reutilització, va comptar amb la presència de Rosaura Serentill, directora de Banc de Recursos i presidenta de l’Associació de Centres i Serveis de Reutilització de Catalunya (aREca), que va participar a la tarda en la taula de debat sobre El paper de l’administració en el foment de models de negoci basats en la R i la PxR.

Serentill va explicar que aREca és un ecosistema que vol impulsar i accelerar la reutilització i va recordar que, tot i que l’entitat tot just ha complert un any, hi ha sòcies membres que ja fa dècades que promouen la prevenció de residus. “Hem d’anar a allò que ens vam marcar al principi de la jerarquia, la prevenció, ja que és reducció de gestió de residus”, va argumentar. La presidenta d’aREca es va mostrar convençuda de la necessitat d’unificar esforços i aconseguir que el sector públic i el privat treballin conjuntament per l’objectiu comú de la R i la PxR.

Prevenció del malbaratament alimentari

Així mateix, la responsable del Pont Alimentari, Mariona Ortiz, va intervenir el dia 18 en una taula de debat titulada El paper de l’administració en el foment de models de negoci basats en la prevenció del malbaratament alimentari. Ortiz va reivindicar la tasca que es fa des de fa anys a Catalunya i va explicar els resultats obtinguts pel Pont Alimentari, exposant diversos exemples de col·laboració amb les administracions. “Des de l’Administració tens una visió general i pots començar els projecte d’una forma integral i no com a “taques”, va afirmar.

La 6a edició del congrés Waste in Progress va comptar amb 8.000 assistents, 2.700 administracions i 400 empreses expositores.