Skip to main content

Accions contra el malbaratament

By 29 març, 2019maig 12th, 2019Notícies

La coordinadora del Pont Alimentari a BdR, Mariona Ortiz, va assistir el dia 15 de febrer a la presentació del Pla d’Acció per a la Prevenció del Malbaratament Alimentari a Catalunya (2019-2020), que recull projectes de 38 organitzacions catalanes impulsores (empreses, administracions públiques, universitat i centres de recerca i entitats socials i ambientals). El Pla és resultat del projecte europeu EcoWaste4Food i pot esdevenir la base per l’acció futura a Catalunya en aquest àmbit.

El dia de la presentació, que va tenir lloc al Palau Robert de Barcelona, Mariona Ortiz va participar en una taula rodona sobre Reptes i accions per a la prevenció del malbaratament alimentari a Catalunya. Van intervenir-hi també Gaby Susanna, directora de la Plataforma Aprofitem els Aliments; Raquel Díaz, investigadora del CREDA-UPC-IRTA; Glòria Cugat, sots-directora General d’Inspecció i Control Agroalimentari del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació; David Esteller, responsable del projecte contra el malbaratament alimentari d’AECOC; i Ada Parellada, agitadora gastronòmica i propietària del restaurant Semproniana.

Cicle al Palau Macaya

En la mateixa línia d’acció contra el malbaratament, el 19 de març vam encetar al Palau Macaya de Barcelona el cicle Reduir el malbaratament, alimentar el planeta coorganitzat amb Rezero i Nutrició sense Fronteres. Es tracta de quatre tallers multisectorials a porta tancada i una conferència final oberta al públic que recollirà conclusions el dia 17 de juny. L’objectiu és sensibilitzar i promoure col·laboracions entre els diversos actors de la cadena alimentària.