Skip to main content

Descàrrega del contenidor a Kyabé

By 1 febrer, 2021febrer 16th, 2021Notícies

El passat dia 29 de gener va arribar finalment a Kyabé (Txad) el contenidor enviat el 30 d’octubre. El responsable del projecte de desenvolupament rural de Kyabé Avanza, Manolo Fortuny, informava divendres que ja estaven descarregant el contingut: un tractor, un remolc, un cultivador, dos rotovators, un grup electrogen, material per a instal·lacions elèctriques, elements per un camp fotovoltaic, equipaments de reg, eines per realitzar les instal·lacions, llavors per sembrar, i altres.

Des de Banc de Recursos vam col·laborar en aquesta tramesa derivant materials i assessorant en els tràmits burocràtics. Per la seva banda, Acción Solidaria Aragonesa va organitzar l’enviament en qualitat d’exportador, i Transitainer va participar en les operacions logístiques i de càrrega i el seguiment posterior. Finalment, l’empresa Imagrifol, S.L. va fer d’interlocutor amb els diversos donants i va cedir un magatzem per al lliurament i càrrega dels materials a Bell-lloc d’Urgell (Lleida).

Sobre Kyabé Avanza

Kyabé Avanza és un projecte creat pel jesuïta Manolo Fortuny per possibilitar accions de desenvolupament rural sostenible que millorin la qualitat de vida de la població de Kyabé, al sud-oest del Txad. Els pilars bàsics de les intervencions de cooperació són la sanitat, l’agricultura, l’educació i la cultura. Segons l’Índex de desenvolupament humà de la ONU, el Txad és el cinquè país més pobre del món, amb el 80% de la població vivint per sota del llindar de la pobresa. Només el 48% dels residents urbans tenen accés a aigua potable i tan sols el 2% a condicions de sanejament bàsic. L’esperança de vida és de 51 anys i la taxa d’alfabetització és del 39,79%.