Skip to main content

“El nostre repte és continuar repartint aliments i oferint més edicions dels nostres tallers”

By 15 juliol, 2021juliol 28th, 2021Perspectiva

La directora del Rebost Solidari Bon Pastor-Baró de Viver explica la tasca que fan en aquests dos barris de Barcelona proporcionant aliments i productes bàsics tot preservant la dignitat i la salut de les famílies. Per promoure l’alimentació saludable, el Rebost impulsa els projectes comunitaris Endavanta’l i Endavanta’l Junior, que ofereixen respectivament tallers de cuina sana i equilibrada per a adults i concursos a les escoles perquè els infants aprenguin a preparar entrepans saludables.

P. Ens pots explicar què és el Rebost de Bon Pastor?
R. És un projecte impulsat per l’Associació de veïnes i veïns del Bon Pastor que ofereix ajuda alimentària i de productes d’higiene personal i de neteja de la llar a usuaris més necessitats de Bon Pastor i de Baró de Viver.

P. Com funciona i a quantes persones ateneu?
R. Funcionem donant cites d’assistència personalitzades i preservant la dignitat dels usuaris sense que hagin de fer cues. Cada família s’emporta allò que necessita. En aquest moment atenem 254 persones.

P. A banda de proporcionar aliments a persones en situació de vulnerabilitat, també treballeu el tema del malbaratament alimentari i de l’alimentació saludable. Com ho feu?
R. Fem tallers teòrics-pràctics amb una infermera nutricionista del nostre CAP i una cuinera farmacèutica preparant receptes equilibrades amb els productes del Rebost. Promovem amb les 5 escoles dels dos barris l’entrepà saludable per al seu alumnat amb el format del concurs “Master chef” contra la brioixeria industrial. Contra el malbaratament, rebem d’alguns comerços donacions d’aliments propers a caducar.

P. Quin d’aquests projectes o accions del Rebost Solidari del Bon Pastor valores més positivament i per què?
R. Sens dubte, procurar aliments amb el valor afegit que siguin saludables per al nostre veïnat.

P. Quins reptes teniu ara en pandèmia i de cara a l’any vinent?
R. Continuar repartint aliments i oferint més edicions dels nostres tallers d’alimentació saludable.

Maria Dolores Ferreiro

Maria Dolores Ferreiro Suárez

Directora del Rebost Solidari Bon Pastor-Baró de Viver