Banc de Recursos celebrarà el dia 13 de març una jornada on empreses i entitats reflexionaran sobre la col·laboració mútua com a eix d’innovació sostenible i economia circular. L’acte tindrà lloc de 9:30 a 14:00 hores a Barcelona a ESADE Fòrum. En el transcurs d’aquest, s’exposaran diversos exemples de col·laboracions entre empreses i entitats, gràcies a les quals s’han assolit nous models de negoci, productes, serveis o processos centrats en la innovació sostenible i l’economia circular.
La jornada estarà presentada pel director de l’Institut d’Innovació Social d’ESADE, Ignasi Carreras; i la directora de l’Àrea d’Economia Circular de l’Agència de Residus de Catalunya, Pilar Chiva. La cloenda anirà a càrrec del president de Fundació Banc de Recursos, Jesús Lanao; el gerent d’Ecoembes a Catalunya, Jordi Pietx; i la directora associada de l’Institut d’Innovació Social d’ESADE, Sonia Navarro.
Ponents i diàlegs
Entre els ponents, comptarem amb Àngel Pes, president de la Red Española del Pacto Mundial (Global Compact); i Sonia Ruiz, de l’Institut d’Innovació Social d’ESADE i moderadora de l’acte. En els diàlegs hi participaran el director de Veritas, Silvio Elias; el gerent d’Ecoembes a Catalunya, Jordi Pietx; el sotsdirector de Turisme de Barcelona, Albert de Gregorio; representants d’Aigües de Barcelona, Tàndem Social-Deriva 360, Fundació Rubricatus i Fundació Banc de Recursos
L’accés a aquest acte és gratuït però requereix inscripció prèvia omplint un breu formulari.
Aquesta és la segona jornada de diàleg entre empreses i entitats que Banc de Recursos organitza en el marc de la campanya de sensibilització en RSE col·laborativa. La primera jornada, sobre gestió de residus i recursos, va tenir lloc el 28 de març de 2017 al Palau Robert de Barcelona.
Aliat estratègic
La Fundació Banc de Recursos va néixer l’any 1996 amb la voluntat de lluitar per una distribució més justa de la riquesa i un model de consum sostenible posicionant-se com un aliat estratègic en la gestió responsable dels actius empresarials. Amb el Pont Solidari i el Pont Alimentari, l’entitat ofereix serveis alternatius que aporten valor social, mediambiental i estalvi econòmic. El primer promou la reutilització de materials i equipaments d’empreses (excedents o utilitzats però que encara estan en bon estat) derivant-los cap a entitats socials. El segon, més recent i desenvolupat en col·laboració amb Rezero, impulsa la reducció del malbaratament alimentari i la solidaritat en l’àmbit de la restauració i la distribució.