Skip to main content

Jornada El dret a l’alimentació adequada i sostenible

By 16 desembre, 2021Notícies

La responsable del Pont Alimentari a Banc de Recursos, Mariona Ortiz, ha participat aquest matí en una taula de reflexió i debat dins la jornada El dret a l’alimentació adequada i sostenible, organitzada per la Xarxa pel Dret a una Alimentació Adequada (XDAA). L’acte ha tingut lloc de 9:00 a 12:30 hores al Centre Cívic Cotxeres de Sants a Barcelona.

Ortiz ha valorat positivament el fet que entitats, administracions i empreses privades estiguin avançant en una mateixa direcció i compartint reflexions similars al voltant de l’alimentació. Així mateix, en relació a l’informe La Crisi Alimentària i la resposta de la ciutat de Barcelona presentat a l’inici de la jornada, ha afirmat que “el repte serà concretar-ho”, i ha alertat que l’emergència pot fer-nos perdre la perspectiva i barrejar qüestions separades com són la pobresa i el malbaratament alimentari. També ha remarcat que “hauríem de tenir clar que volem treballar a llarg termini malgrat l’emergència”. Per últim, ha celebrat l’augment de les ajudes en targetes moneder i econòmiques i la col·laboració público-privada, que cal potenciar. L’informe, ha conclòs, “pot ser un punt d’aturada, de veure si anem bé i marcar-nos objectius de cara a l’any vinent”.

Crisi alimentària i resposta de Barcelona

La presentació de l’informe La Crisi Alimentària i la resposta de la ciutat de Barcelona ha tingut lloc just abans de la taula de reflexió i debat i ha anat a càrrec de Núria Camps, directora general de Nutrició Sense Fronteres i referent d’entitat de la XDAA; i de Josep de Andrés, voluntari del Banc dels Aliments de Barcelona.

La jornada ha estat conduïda per Sergi Martí Moreno, cap del Departament de Participació Social de l’Ajuntament de Barcelona, i ha comptat també amb una taula de reflexió sobre programes i estratègies alimentàries de futur.