Skip to main content

Jornada Fem camí cap al residu zero

By 17 març, 2023març 20th, 2023Notícies

La directora de Banc de Recursos, Rosaura Serentill, va participar el dia 15 de març en la jornada Fem camí cap al residu zero, organitzada per la Regidoria d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica de l’Ajuntament de Barcelona. L’acte va tenir lloc de 9:00 a 13:30 hores a El Born Centre de Cultura i Memòria de Barcelona i va aplegar les principals entitats dedicades a la prevenció i gestió de residus de Catalunya, que van exposar i compartir experiències d’èxit.

El primer bloc d’intervencions va centrar-se en el Pla residu zero de Barcelona i en la reducció dels plàstics d’un sol ús. Després de la pausa-cafè, va ser el torn de les bones pràctiques d’aprofitament alimentari amb BioCanteens, Espigoladors i Foodback de Mercabarna. Solidança i Moda re- van donar a conèixer les seves activitats quant a l’arranjament i la gestió circular de la roba.

Primera presentació de l’Associació de Centres i Serveis de Reutilització de Catalunya

A continuació, la directora de Banc de Recursos va obrir el bloc Reutilitzem, reparem i intercanviem explicant la tasc del Pont Solidari i Pont Alimentari i presentant la nova Associació de Centres i Serveis de Reutilització de Catalunya , que es constituirà el proper dia 29 de març. En paraules de Rosaura Serentill, “la principal raó és continuar posant valor a la reutilització, visibilitzar-la i treballar conjuntament, en un espai transversal de reflexió, repensament i cerca d’una estratègia de país”. Tot i que inicialment l’Associació comptarà amb una vintena de socis fundacionals (aplegant tant ens locals com empreses i entitats sense ànim de lucre), estarà oberta a la incorporació de nous membres.

Un cop finalitzada la ponència de la directora de Banc de Recursos, el Banc de Recursos Mancomunats de Ciutat Vella i el Govern Regional d’Estíria van exposar també les seves experiències d’èxit.

La cloenda de la jornada va anar a càrrec de Pilar Chiva, directora de l’Àrea d’Economia Circular de l’Agència de Residus de Catalunya.