Skip to main content

Macrodonació de mobiliari, electrodomèstics i articles d’oficina de Clifford Chance

By 10 gener, 2024Notícies

El Pont Solidari va gestionar al novembre i desembre una macrodonació de mobiliari, electrodomèstics i articles d’oficina de Clifford Chance. La firma internacional d’advocats va confiar en el nostre servei de reutilització per allargar la vida de més de 400 ítems de la seva seu barcelonina repartint-los a 13 entitats socials.

El lliurament del material va tenir lloc a la seu de la companyia els dies 29 de novembre, 13 i 20 de desembre i va estar coordinat per 5 voluntaris de Banc de Recursos. En concret, Clifford Chance va donar 82 cadires, 43 taules, 28 armaris, 8 prestatgeries, 7 bucs, 2 neveres, 2 rentavaixelles, 1 microones, 1 sofà, 200 carpetes d’anelles, 50 safates metàl·liques, 7 papereres i materials diversos, fins a sumar un total de 469 articles. Cal destacar, a més, que tenim prevista una segona fase de buidatge durant aquest gener.

Entitats receptores

Atesa la magnitud de la donació, les receptores de la primera fase van ser nombroses i variades. Així, han reutilitzat material de Clifford Chance entitats d’atenció a persones amb discapacitats (Centre l’Alba, Fundació La Llar, Fundació Vallès Oriental, i Projecte Banc del Moviment – Institut Municipal de Persones amb Discapacitat), de suport a les refugiades i immigrants (Comissió Catalana d’Acció pel Refugi i Jin-Pa – Ajuda als Refugiats Tibetans), d’atenció a persones amb problemes d’addicció o en situació d’exclusió social (Associació Canaan-Pla de l’Estany, Associació Emaús Rural i Associació Retorn-Casa Bloc, i Badalona Veïns Solidaris),  i d’educació o foment de la cultura i el coneixement (Associació Reus Llibres Solidaris, Conex, i Tropezando con Suerte). Cal dir també que aquestes entitats estan localitzades arreu de tot el territori català.

Beneficis mediambientals

Quant a beneficis mediambientals, la macrodonació de mobiliari, electrodomèstics i articles d’oficina de Clifford Chance ha evitat l’emissió a l’atmosfera de 6.083 kg de CO2, l’equivalent a retirar de la circulació 1.041 cotxes durant tot un dia. També s’ha estalviat 7.932.951 litres d’aigua, la mateixa quantitat que es consumeix en 39.664 dutxes de 10 minuts de durada.