Skip to main content

Presentació del #r-pla

By 20 gener, 2022gener 24th, 2022Notícies

El dia 19 de gener vam assistir a la presentació del #r-pla, el Pla d’acció per a la competitivitat dels centres de reutilització a Catalunya de l’Agència de Residus. L’acte, que es va fer en línia, va estar encapçalat pel director de l’ARC, Isaac Peraire, que va reivindicar la necessitat de “valoritzar els materials i donar prestigi a la reparació, la reutilització i el consum de productes de segona mà”. A continuació, Pilar Chiva, directora de l’Àrea d’Economia Circular de l’ARC, va presentar el Pla d’Acció, que inclou 18 accions i 80 projectes de naturalesa diversa.

#somPS

El servei Pont Solidari de Banc de Recursos és un dels projectes que formen part del #r-pla. S’emmarca dins el foment de la reutilització d’objectes i pretén visibilitzar i posar en valor el paper de les entitats del tercer sector social, mediambiental, cultural i educatiu, veritables agents de canvi cap a una economia circular ecosocial.

Coordinat per l’ARC, el Pla té com a objectiu augmentar la sostenibilitat econòmica i la competitivitat de petites i mitjanes organitzacions del sector de la reutilització (R) i/o preparació per a la reutilització (PXR). Sorgeix de la implicació de l’Agència de Residus en el projecte europeu SUBTRACT, que va començar l’1 d’agost de 2019 i finalitzarà el 31 de gener de 2023.