Skip to main content

Primera reunió del Projecte Subtract

By 10 desembre, 2019Notícies

La gerent de Banc de Recursos, Rosaura Serentill, ha participat aquest matí en la primera reunió del Comitè Estratègic Català del projecte SUBTRACT, que l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) desenvolupa amb set socis europeus en el marc del programa INTERREG. Amb una durada de tres anys i mig (d’agost de 2019 a gener de 2023), el projecte té com a objectiu millorar la sostenibilitat econòmica i la competitivitat dels centres de reutilització mitjançant solucions eco-innovadores. SUBTRACT considera que les petites i mitjanes empreses socials que habitualment gestionen aquests centres són fonamentals per promoure el creixement qualitatiu, desenvolupar el capital humà i fomentar la cohesió social. Així doncs, els vol proporcionar models de negoci econòmicament sostenibles perquè puguin complir la seva missió.

Projecte en dues fases

El projecte es desenvoluparà en dues fases. En la primera, de dos anys i mig de durada, diversos comitès estratègics han de seleccionar i validar bones pràctiques als territoris participants (Catalunya, Itàlia, Eslovènia, Suècia, Finlàndia, Estíria i Bèlgica) per poder definir plans d’acció regionals que s’implementaran en la segona fase del projecte. Les entitats que formin part dels comitès aplicaran les actuacions del pla estratègic i seran susceptibles de ser finançades amb aportacions de fons FEDER.

La primera reunió del Comitè Estratègic Català, a la qual Banc de Recursos ha estat convidada en tant que entitat mediambiental que treballa per la reutilització, ha tingut lloc aquest migdia a la seu de l’ARC a Barcelona.