Skip to main content

reOrdinadors per combatre la desnutrició a Gàmbia

By 20 setembre, 2021Notícies

Els dos ordinadors portàtils que vam donar a l’agost a Nutrició sense Fronteres per als seus Centres de Recuperació i Educació Nutricional (CRENs) a Gàmbia ja han arribat a la seva destinació i funcionen a ple rendiment, segons ens va informar fa uns dies l’ONG receptora.

L’entitat volia digitalitzar els CRENs que gestiona a les regions de Basse i Soma per tal d’agilitar processos i aconseguir que la informació fos accessible a tothom. El principal objectiu d’aquests centres és detectar els casos de desnutrició a l’inici de la malaltia (en risc de desnutrició o amb desnutrició moderada) per evitar les conseqüències que comporta un nivell més elevat en els infants. Per això, una de les tasques principals que realitzen són cribratges periòdics a les comunitats de la regió mitjançant un control mèdic de talla, pes i MUAC (mesura del contorn del braç). Els CRENs van atendre l’any passat 174 infants, dels quals un elevat percentatge van poder ser donats d’alta després de guanyar pes al centre (88% a Basse i 91% a Soma).

reOrdinadors a Gàmbia

Responent a la petició de Nutrició sense Fronteres, el nostre servei Pont Solidari va lliurar a l’agost dos portàtils Toshiba en el marc de la campanya de reutilització d’ordinadors (reOrdinadors). Amb els equips ja instal·lats, l’ONG ha pogut crear una via de comunicació fluïda a través del correu electrònic entre els CRENs a Gàmbia i les oficines a Barcelona, a més d’optimitzar l’entrada de dades (que abans es feia manualment) i compartir documents en xarxa.

ESS i economia circular

Banc de Recursos, donant un impuls a l’Economia Social i Solidaria, posa en valor tota la tasca de preparació per la reutilització dels ordinadors que ens donen empreses i institucions per tal que puguin aprofitar-los les entitats socials. D’aquesta manera, creem circuits d’economia circular que donen sentit als nous reptes de la UE per tal d’anar canviant cap a un model de societat més sostenible. Gràcies a aquesta col·laboració conjunta, podem arribar a més col·lectius eixamplant els nostres serveis Pont Solidari (#somPS) i Pont Alimentari i augmentem també el nostre radi geogràfic abastant països com Gàmbia, Uganda, Nepal i Moçambic, on també vam derivar portàtils al juliol.

Imatges: Nutrició sense Fronteres