Skip to main content

Semana del Impacto de Veritas

By 3 octubre, 2022Notícies

La responsable del Pont Alimentari a Banc de Recursos, Mariona Ortiz, va participar el 28 de setembre a la Semana del Impacto de Veritas, que durant tres jornades va visibilitzar accions positives relacionades amb la salut, el medi ambient i la societat. Ortiz va formar part d’una taula de debat per a professionals titulada Objectiu malbaratament alimentari 0. L’esdeveniment va tenir lloc de 10:00 a 11:30 hores a Terra Veritas Barcelona i va estar moderat per Jordi Puente, director de l’àrea digital de Corresponsables. També van intervenir-hi Montserrat Ferrer, responsable de programes d’inclusió social de la Creu Roja; Jean-Baptiste Boubault, country manager a Phenix; i Núria de Pedraza, directora de comunicació d’AECOC.

Projecte de llei insuficient

Mariona Ortiz va exposar les conseqüències ambientals, socials i econòmiques del malbaratament i va deslligar-lo de la pobresa. Així mateix, va explicar que el projecte de llei que s’està tramitant actualment al Congrés té moltes mancances. En aquest sentit, va convidar els assistents a l’acte a signar la petició online del col·lectiu #LeySinDesperdicio per fer pressió i aconseguir una llei que acabi amb les pèrdues i el malbaratament alimentari a Espanya.

Col·laboració de Veritas

La col·laboració de Banc de Recursos i Veritas es remunta als inicis del Pont Alimentari l’any 2015. A banda de donar menjar excedent, la cadena de supermercats ecològics sempre té en compte al Pont Alimentari en les seves jornades sobre malbaratament i participa de bon grat en els actes que organitzem des de Banc de Recursos. L’any 2020, Veritas va confiar-nos la selecció i seguiment dels receptors de Cistelles Veritas, una iniciativa per ajudar famílies necessitades arran de la pandèmia de COVID-19.