Skip to main content

VI Congrés del Tercer Sector

By 27 novembre, 2018gener 16th, 2019Notícies

Banc de Recursos va participar la setmana passada en el VI Congrés del Tercer Sector Social de Catalunya, que va tenir lloc a La Farga de l’Hospitalet els dies 20, 21 i 22 sota el lema “Desigualtats socials, solucions locals”.

En representació de la nostra entitat, la directora de BdR, Rosaura Serentill; i la responsable del projecte Pont Alimentari, Mariona Ortiz, van intervenir al Social Speaker’s Corner en l’àmbit de Recursos per a Entitats Socials i Voluntariat parlant dels serveis que duen a terme el Pont Solidari i el Pont Alimentari respectivament. BdR va compartir espai amb la Federació Catalana de Voluntariat Social i altres entitats com la Fundació Vicky Bernadet, la Fundació Pere Tarrés i la Federació d’Entitats d’Assistència a la Tercera Edat.

A banda del Social Speaker’s Corner (on es van presentar 84 experiències innovadores), el VI Congrés del Tercer Sector Social de Catalunya va acollir dos col·loquis, set debats, la Mostra d’Entitats i l’Espai Tecnològic m4Social amb apps, robòtica, realitat virtual, impressió 3D i circuits en l’àmbit social.

La Taula d’entitats del Tercer Sector Social 

La Taula del Tercer Sector Social representa el conjunt de les entitats socials catalanes i és l’organització que defensa els drets socials i lluita contra les desigualtats a Catalunya.

Agrupa 35 federacions i grans organitzacions que aglutinen més de 3.000 entitats no lucratives que ofereixen serveis i suports a col·lectius diversos: infància i família, joves, gent gran, persones immigrades, amb discapacitat, drogodependents, sense llar o amb dificultats per accedir a un lloc de treball.