Skip to main content

1r Congrés Catalunya Circular

By 22 juny, 2023Notícies

La directora de Banc de Recursos, Rosaura Serentill, va participar el dia 21 de juny en el 1r Congrés Catalunya Circular, organitzat pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya. Serentill estava convidada a la taula inaugural Iniciatives estratègiques públiques i privades i va presentar l’Associació de Centres i Serveis de Reutilització de Catalunya (aREca) en qualitat de presidenta. Després d’explicar la gènesi de l’entitat, va reivindicar el valor que genera la prevenció dels residus, sobretot quant a impactes socials.

Celebrat a l’auditori del CosmoCaixa a Barcelona, el Congrés va començar a les 9:30 hores amb la benvinguda institucional del conseller d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, David Mascort Subiranas, i va prolongar-se fins passades les 18:00 hores. L’acte estava organitzat en una sèrie de 5 taules consecutives en què es va donar veu al sector públic i associatiu, empresarial, acadèmic, i financer. L’objectiu era visibilitzar estratègies, iniciatives tractores i casos d’èxit que demostren els avantatges competitius derivats de l’economia circular i la innovació. Facilitant la trobada de tots els participants, l’esdeveniment pretenia generar aliances i cohesionar una estratègia única de país per avançar vers una Catalunya Circular.

Val a dir que la primera jornada del congrés va generar una gran expectació, fins al punt que les inscripcions es van haver de tancar perquè l’aforament de l’auditori ja estava complet.