Skip to main content

Donació del parament de 18 apartaments turístics a Barcelona

By 26 gener, 2023Notícies

El Pont Solidari ha repartit aquest mes a 8 entitats socials el parament de 18 apartaments turístics ubicats prop de l’estació de Sants de Barcelona. En total, el servei de reutilització de Banc de Recursos ha canalitzat 446 elements de mobiliari i decoració, 156 làmpades i electrodomèstics, 1.381 productes de neteja i bany, 1.224 peces de roba de la llar, 978 estris de cuina i 222 elements de material divers (portamaletes, estenedors, etc.). L’empresa donant, The Urban Suites, posava fi a l’activitat per jubilació i va oferir-nos el parament perquè el poguéssim aprofitar i no acabés a la deixalleria.

Atesa la complexitat logística de l’operació, vam organitzar el repartiment en 4 jornades consecutives (10, 11, 12 i 13 de gener) i vam convocar entitats que poguessin assumir grans volums de material. La responsable del servei Pont Solidari i 4 voluntaris de Banc de Recursos van coordinar el repartiment in situ per evitar incidències. Pel que fa a les receptores, són Actua cooperativa social, Associació ASSÍS Centre d’Acollida, Associació Civica Lanau, Badalona Veïns Solidaris, Fundació Bayt al-Thaqafa, Fundació Formació i Treball, Fundació Mambré i Fundació Roure.

Estalvi ambiental

Optant per la no-destrucció del parament i donant-lo al Pont Solidari, The Urban Suites ha evitat l’emissió a l’atmosfera de 26,6 Tn de CO2, la mateixa quantitat que absorbeixen 1.331.458 arbres en un dia.