Skip to main content

Aparició al llibre ‘El futur que volem’

By 17 març, 2023març 20th, 2023Notícies

Banc de Recursos i els serveis Pont Solidari i Pont Alimentari són una de les 20 experiències recollides al llibre El futur que volem: 20 accions inspiradores per fer front a l’emergència climàtica, editat per l’Ajuntament de Barcelona i publicat al febrer. Per demostrar que la lluita contra el canvi climàtic s’ha d’abordar des de tots els àmbits de l’activitat humana, el llibre recull bones pràctiques en àrees tan diverses com el comerç, el transport, el lleure, la pobresa energètica, els nous models de negoci o l’esport.

Els criteris per escollir aquestes 20 accions han estat la diversitat, la representativitat i la seva capacitat inspiradora. Així, juntament amb Banc de Recursos, apareixen al llibre Som Mobilitat, En Bici Sense Edat, el Gremi de Peixaters, l’Escola Entença, l’Institut Quatre Cantons, la Fundació Ires, l’Hotel Radisson Blue 1882, l’associació Som la Clau, l’Institut de Ciències del Mar, la Xarxa d’Economia Solidària, el Rusc Que Diu Sí!, la campanya Texans pel Clima de Fundació Solidança, La Fàbric@ i Back to Eco, i moltes altres experiències exemplars quant a la lluita contra el canvi climàtic.

Pel que fa a Banc de Recursos, el llibre El futur que volem conversa amb la nostra directora, Rosaura Serentill, que explica els orígens de l’entitat i l’evolució de la seva tasca al llarg dels anys, fins arribar a l’especialització actual en reutilització i aprofitament alimentari, amb els serveis Pont Solidari i Pont Alimentari. El relat s’i·lustra amb diverses fotografies de la donació de Kigo que vam gestionar l’estiu passat.

Tothom a taula!

Cal recordar que el Pont Alimentari també va aparèixer l’any 2021 en el llibre Tothom a taula! Retrats de l’ecosistema alimentari sostenible d’una Barcelona en transformació, editat igualment per l’Ajuntament de Barcelona. Per a aquest recull, els autors Jordi Bes Lozano i Lucía Herrero van entrevistar les responsables del Pont Alimentari a Banc de Recursos, Mariona Ortiz; i a Rezero, Laia Carulla.