Skip to main content

#somPS, reutilització al servei de l’empresa responsable

By 31 gener, 2023febrer 14th, 2023Notícies
#somPS, reutilització al servei de l'empresa responsable

El Pont Solidari acumula més d’una dècada d’experiència fent d’enllaç entre donants i entitats receptores per tal que cap recurs útil quedi sense aprofitar. Confiant en l’aval d’aquesta llarga trajectòria, cada vegada són més les empreses que recorren a nosaltres per donar una sortida social i mediambiental als equipaments i materials que ja no utilitzen. Sens dubte, la professionalització del servei que oferim (amb visites per avaluar la logística, coordinació dels repartiments in situ i tramesa de dossiers post donació) dignifica la reutilització i li dona el valor econòmic, social i ambiental que es mereix.

Tot al llarg de l’any 2022, el Pont Solidari va realitzar 11 serveis a petició d’empreses que volien buidar les seves oficines (per trasllat o renovació) i desitjaven que els materials i equipaments poguessin ser reutilitzats per entitats socials o d’economia solidària. Així, al gener vam canalitzar mobiliari i altres elements donats pel Centre Internacional de Mètodes Numèrics a l’Enginyeria (CIMNE) i Mac Group Stands. Al febrer vam repartir 58 monitors i una pantalla de projecció d’Entrust EU, i a l’abril vam donar una segona vida a un lot de mobiliari i electrodomèstics de FinanceFox Services Barcelona.
Ja al segon quadrimestre, vam prestar servei a Tétris Arquitectura, Uría Menéndez, Sociedad General de Aguas de Barcelona (SGAB) i Kigo Rental Systems. Finalment, el tercer quadrimestre de 2022 vam derivar mobiliari donat per Amgen.

A Lleida el Pont Solidari continua refermant-se i ampliant la xarxa de donants i receptors. Com a exemple de la seva tasca, el dia 5 de desembre va facilitar a l’Escola Popular de Balàfia un ordinador donat per l’Ajuntament de Lleida i va lliurar a l’Associació Refem 6 taules, 2 bucs, 1 armari, 2 ordinadors i 15 caixes de plàstic plegables de Plusfresc. Per últim, va fer entrega a la cooperativa L’Olivera d’1 congelador donat per Plusfresc i 30 cubells donats per l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova.